Nieuws

Bezoek van schepen Sven De Paepe aan het Maantje

13
okt

Het was die tijd van het jaar waarin we allemaal een extra reden hadden om te glimlachen en even stil te staan bij iets heel bijzonders – “Week van de kinderopvang”. En als kers op de taart vierden we de “Dag van de kinderbegeleider”. Het was een moment om de schijnwerpers te richten op de onschatbare waarde van kinderopvang, waar ouders hun meest kostbare bezit in veilige handen kunnen achterlaten terwijl ze hun dagelijkse taken vervullen.

Dit jaar besloot Maantje Ternat, de buitenschoolse opvang van Infano vzw in Ternat, dit bijzondere moment op geheel eigen wijze te vieren. De kinderen werden getrakteerd op een middag vol spelletjes en leuke activiteiten voor groot en klein, en speciaal voor deze gelegenheid werd Sportplaneet uitgenodigd om de pret naar een hoger niveau te tillen.

Sportplaneet arriveerde met een arsenaal aan springkastelen waarop de kinderen zich de hele middag konden uitleven. Het was een waar speelparadijs voor de kleintjes, waar ze konden springen, ravotten en plezier beleven. Maar er was meer! Voor de actievere kinderen had Sportplaneet een spannende estafettemiddag in petto. Ze hadden zelfs enkele energieke, door hen bedachte spelletjes georganiseerd om de kinderen een leuke uitdaging te bieden.

Alsof dat nog niet genoeg was om de dag onvergetelijk te maken, hadden we het genoegen om Schepen Sven De Paepe te verwelkomen. Hij had eerder die week zelfs gezorgd voor een verrassing voor de medewerkers van Infano vzw door heerlijke ontbijtkoeken te bezorgen. Een welkome traktatie voor de harde werkers die dag in dag uit zorgen voor de zorg en opvang van de kinderen.

“Het is altijd een genoegen om het lokaal bestuur te mogen ontvangen in de opvang. Een schepen die écht begrijpt hoe belangrijk de rol van kinderopvang in de gemeente is en tijd vrijmaakt om eens langs te komen, wat kan je als kinderopvangorganisatie nog meer willen? We zijn enorm dankbaar voor het bezoek.” – Vince De Nil (Woordvoerder Infano vzw)

Al met al was het een geweldige dag vol lachen, spelen en waardering voor de onmisbare kinderopvangdiensten. Het bezoek van Schepen De Paepe en de inzet van Sportplaneet maakten deze speciale dag helemaal compleet, en we kijken al uit naar de volgende “Week van de kinderopvang”.