Nieuws

Infano-familie vergroot met zes kinderdagverblijven

12
feb

Vanaf januari werden er zes nieuwe kinderdagverblijven overgenomen door Infano. Deze kinderdagverblijven vielen onder ‘Kajapinto’.

De overgenomen kinderdagverblijven liggen verspreid in Gent (2), Lochristi, Opwijk, Asse en Deurne. Woordvoerster Maxime Dehulster: “Het personeel van de kinderdagverblijven blijft in dienst, zij kennen de kinderen en ouders. De eerste stap is het bekijken wat we kunnen verbeteren op vlak van kwaliteit, ergonomie en veiligheid. Dit wordt door ons team van kwaliteits- en pedagogisch coördinatoren en onze preventieadviseur gedaan.”

De identiteit en visie van Infano vzw zal overgenomen worden in de kinderdagverblijven. “Een van onze troeven is ons uitgebreid kwaliteitsbeleid,” aldus Maxime Dehulster. “We hebben een team van geschoolde pedagogisch ondersteuners en coaches om ervoor te zorgen dat de kwaliteit in al onze kinderdagverblijven even hoog blijft.”

Deze maken deel uit van de groep Infano. Infano is de grootste sociaal ondernemer op de markt van kinderopvang en vangt elke dag 15.000 kinderen op in meer dan 160 locaties, verspreid over meer dan 45 gemeenten.

Meer dan 600 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. Infano vzw heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren en een Sportplaneet die de beweeglijkheid bij kinderen bevordert.