Nieuws

Infano vzw en De Poel vzw slaan de handen in elkaar

11
okt

Sociaal ondernemer Infano vzw en welzijnsorganisatie De Poel slaan de handen in elkaar. Bewoners van De Poel in Ternat nemen sinds kort kleine administratieve taken over van Infano vzw.

Initiatiefnemer bij Infano vzw is Tom Dekempeneer: “De bewoners van de Poel Ternat zijn begonnen met boekjes te lamineren voor onze kinderbegeleiders die in de voor- en naschoolse kinderopvang staan. Zij zullen de boekjes met leuke spelletjes dan gebruiken op de speelplaats als er even een dood momentje is. Het zijn kleine taken die voor ons redelijk wat tijd in beslag nemen, dus als we deze kunnen uitbesteden is dat altijd mooi meegenomen.”

De samenwerking verloopt langs twee kanten. Zo zal Infano vzw bekijken wat het voor de bewoners van De Poel kan betekenen. “Onze Sportplaneet organiseert bijvoorbeeld in scholen al sportdagen en sportieve teambuildings, maar het lijkt ons leuk om ook voor de bewoners van De Poel een leuke sportdag te organiseren,” aldus Tom Dekempeneer. “Deze opties worden allemaal nog bekeken en we zijn zeker dat er een leuke wisselwerking uit zal voortvloeien.”

“De gasten van De Poel Ternat zijn blij met deze sector overschrijdende samenwerking,” aldus persverantwoordelijke Katoo Diegenant. “Ze voelen zich gewaardeerd omdat ze een organisatie uit de buurt kunnen helpen. Infano vzw levert de opdrachten aan zonder tijdsdruk, waardoor de gasten enkel beginnen aan de werkjes indien ze hier zin in hebben. Deze werkwijze levert goede resultaten op. We hopen op meer opdrachten en zijn blij dat we elkaar gevonden hebben.”