Nieuws

Infano vzw vangt kinderen failliet kinderdagverblijf op

12
feb

De sociaal ondernemer Infano vzw biedt opvang aan de getroffen kinderen van het failliete Mieke Muis in Affligem. Zo voorkomt Infano vzw dat de getroffen ouders en kinderen zonder opvang komen.

“We kregen bericht van Kind en Gezin met de vraag of we dringend kinderen konden opvangen wegens de sluiting van een kinderdagverblijf in Affligem”, aldus regiocoördinator Véronique Goeman. “Voorlopig vangen we vijf kindjes op. Maar dit worden er nog meer, want we krijgen via de website nog redelijk wat aanvragen binnen. We hebben in totaal een 32 plaatsen ter beschikking op verschillende locaties, dus ouders die nog geen opvang hebben zijn nog steeds welkom.” De plaatsen zijn beschikbaar in kinderdagverblijven van Infano in Aalst, Gijzegem, Liedekerke, Sint-Katherina -Lombeek en Opwijk.

De zaakvoerster van het kinderdagverblijf in Affligem liet deze ochtend onverwachts weten dat het kinderdagverblijf de boeken neerlegt.

Infano is de grootste sociaal ondernemer op de markt van kinderopvang en vangt elke dag 15.000 kinderen op in meer dan 160 locaties, verspreid over meer dan 45 gemeenten.

Meer dan 600 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. Infano vzw heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren en een Sportplaneet die de beweeglijkheid bij kinderen bevordert.