Nieuws

Infano zorgt voor licht in donkere tijden

02
dec

De kinderen en werknemers van Infano vzw knutselden de afgelopen maand meer dan 1000 lichtjes. Ze verzamelden wc-rolletjes en zorgden voor mooie boodschappen en gepersonaliseerde tekeningen op de rolletjes.

In deze zware tijden kwamen enkele medewerkers van Infano vzw op het idee om zo veel mogelijk wc-rolletjes te versieren. Deze worden net voor kerst afgegeven aan verschillende woonzorgcentra om de bewoners te laten zien dat zij niet alleen zijn.

Kwaliteits- en pedagogisch coördinator Wendy Brouckmans coördineerde samen met haar team de actie: “We streven ernaar om jong en oud te verbinden, maar nu we de bewoners van woonzorgcentra niet meer mogen bezoeken, zochten we een andere manier om hen te laten weten dat we aan hen denken.”

Brouckmans: “We kozen bewust om een lichtje te maken van wc-rolletjes. Dit materiaal past volledig in onze visie, die gebaseerd is op de Reggio Emilia pedagogiek. We geloven dat kinderen én volwassenen simpele materialen kunnen gebruiken om originele creaties te ontwerpen.”

Het team hoopt om tegen kerst toch meer dan 500 rolletjes afgegeven kunnen hebben.