Nieuws

Kinderdagverblijf Zonnetje Drogenbos is verhuisd

19
jan

Tien jaar geleden begon het verhaal van kinderopvang Infano vzw in Drogenbos met “Boterhammen Tartines”. Bart Platttiau, Technisch Directeur Infano vzw: “Samen met het gemeentebestuur gingen we op zoek naar een geschikt pand om een kinderopvang in te openen. We vonden dat pand op Grote Baan 281. We zijn daar al een tiental jaar gevestigd, nadat we de crèche uitgebreid hadden naar 28 kindjes.” Ondertussen begon de locatie te verouderen. Daarmee begon ook de zoektocht naar een nieuwe locatie.

Woonunits: een unieke oplossing

Een geschikte locatie vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Samen met de burgemeester Alexis Calmeyn, schepen Myriam Claessens en schepen Marc Vettori werd er naar een oplossing gezocht. Dankzij de goede samenwerking met de gemeente kwamen ze tot een vernuftig inzicht: Infano vzw kan haar woonunits gebruiken om een tijdelijke kinderopvang te voorzien tot er een vast pand gevonden is. Zulke woonunits worden door verschillende bedrijven als tussenoplossing gebruikt en zijn ook uiterst geschikt om een kinderdagverblijf in uit te baten. Zo werd een nieuwe locatie voor kinderopvang Zonnetje Drogenbos gevonden, op het einde aan de doodlopende straat Frankveld.

“De nieuwe locatie in de woonunits is eigenlijk groter dan de vorige,” liet Bart Plattiau van de technische dienst van Infano vzw weten, “ze zijn volledig voorzien van elektriciteit, water en alles wat een kinderdagverblijf nodig heeft. De kindjes en hun ouders zullen zeer tevreden zijn. Er zijn speelzalen en slaapzalen voorzien voor de kleintjes en buiten is er meer dan voldoende parkeerplaats voor de ouders. Daarnaast is het hier ook een doodlopende straat, daarmee kunnen we veilige oppik- en afzetmomenten garanderen zonder voor verkeersoverlast te zorgen. Het is dankzij de goede samenwerking tussen gemeentebestuur en Infano vzw dat we deze prachtige locatie mogen gebruiken.”

Een delegatie van het schepencollege, namelijk Myriam Claessens, José Lefever en Marc Vettori, kwamen de nieuwe locatie bezoeken net voor de eindejaarsperiode. Daar gaf Infano vzw een rondleiding in de woonunits, die volledig conform zijn en voldoen aan alle wettelijke normen en controles. Na het bezoek, heeft de gemeente het terrein waar de units op staan proper laten aanleggen voor de ingebruikname van het kinderdagverblijf.

 

 

De verhuis van het kinderdagverblijf ging in de eerste week van januari door. De ouders, de kindjes, maar vooral de kinderbegeleiders keken uit naar de nieuwe locatie. Vanaf de tweede week van januari was iedereen welkom aan het uiteinde van Frankveld in Drogenbos.