Nieuws

Ronse – Parochiehuis krijgt jonge bestemming van Infano

02
nov

Het grote parochiehuis staat al een tijdje leeg sinds de laatste pastoor Jacques De Mey in januari 2019 overleed. Met de komst van Infano, wat kind betekent in het Esperanto, wordt het nieuw leven ingeblazen. Veronique Goeman, regiomanager van Infano vzw: “Het parochiehuis zal in 2022 veranderen in een kinderdagverblijf. Zo blijft de locatie de gemeenschap dienen. Daarnaast is er ook een prachtige tuin. De kinderen zullen die geweldig vinden om in te kunnen spelen en wandelen. Nu al is er aan de voorzijde een parking. Daardoor zullen ouders hun kinderen makkelijk en vooral veilig kunnen afzetten en oppikken.

 

Dankzij de goede samenwerking met de kerkfabriek en het stadsbestuur, zal het nieuwe kinderdagverblijf zich in het oude parochiehuis, Zonnestraat 512, bevinden. Het parochiehuis staat al een tijdje leeg, maar met de komst van Infano wordt het met een frisse wind opnieuw leven ingeblazen. Het parochiehuis is gelegen vlak naast de kerk.

 

Infano zet zich over heel Vlaanderen en Brussel in om kinderen de beste zorgen te bieden in kinderdagverblijven, voor- en naschoolse opvang en heeft ook een eigen sportdienst om de beweeglijkheid bij kinderen te bevorderen.

 

Meer info? Kijk gerust eens rond op onze website!

bron: https://www.hln.be/ronse/leegstaand-parochiehuis-in-de-klijpe-wordt-creche-opvang-voor-36-kinderen-vanaf-2022~a10e11de/