Nieuws

Uit de oude doos

03
aug
Onze Pedagogisch Ondersteuner Wendy haalde wat foto’s uit de oude doos naar boven. Ze denkt terug naar de tijd wanneer ze rondreisde met de poppenkast…
“Jaren reisde ik, samen met mijn toenmalige schoonbroer (Danny Verbiest, de bezieler en speler van Samson) het land rond met een groot poppentheater. We speelden met staafpoppen in de poppenkast en kwamen ook als personages voor de kast spelen.
Door naar een poppenkastspel te kijken (beschouwen) of zelf te spelen (creëren), ontwikkelen kinderen diverse vaardigheden: hun taalontwikkeling en bevorderen ze hun sociaal-emotionele ontwikkeling, ze oefenen interactie…
Poppen spreken kinderen sterk aan. Door poppenspel komen ze namelijk in een wereld van fantasie terecht, een wereld waar ze zich van nature thuis in voelen. Via poppenspel kan de innerlijke wereld van het kind makkelijker bloot gelegd worden.”

Voor onze binnen- en buitenschoolse opvang zijn we steeds op zoek naar leuke vrijwilligers met een creatieve bezigheid. Speel jij graag poppenkast? Speel je muziek? Neem zeker en vast contact met ons op als je graag eens langskomt in de opvang om je creativiteit te delen met de kinderen. Dat kan via ons contactformulier op deze website.