Nieuws

Uniek project: Infano opent kinderdagverblijf in Kruitfabriek

02
apr

Het vijftigste kinderdagverblijf van Infano vzw is dinsdag geopend op een unieke locatie in Vilvoorde, namelijk in de Kruitfabriek. Schepen van kinderopvang in Vilvoorde Fatima Lamarti en gedeputeerde voor Vlaams-Brabant Tom Dehaene mochten het kinderdagverblijf officieel openen.

Ouders, sympathisanten en nieuwsgierigen waren welkom op de officiële opening van het kinderdagverblijf. Burgemeester Hans Bonte verwelkomde voor de derde keer een kinderdagverblijf van Infano in zijn stad.

De crèche in de Kruitfabriek is al het derde kinderdagverblijf dat Infano vzw in Vilvoorde opricht. “We zien dat er een hoge nood aan kinderopvang blijft in Vilvoorde”, aldus Dehulster, “en zo’n mooie locatie als de Kruitfabriek is de ideale plek voor een kinderdagverblijf. De Kruitfabriek is een hippe verzamelplaats van leuke winkel- en eetmogelijkheden en start-ups en trekt veel jonge ouders aan.”

De dagelijkse leiding van het kinderdagverblijf zal door Joni Imbrechts gebeuren. “We hebben nu al een vijftiental ingeschreven kinderen,” vertelt Imbrechts. “Het is de bedoeling om de visie van Infano hier in Vilvoorde verder te zetten, namelijk een familiale crèche met veel aandacht voor de eigenheid van de kinderen. Ze zullen bij ons op een speelse manier de wereld ontdekken en we zullen hen helpen zich te ontwikkelen op verschillende vlakken.”

Het kinderdagverblijf in Vilvoorde is het 50e kinderdagverblijf. Deze maken deel uit van de groep Infano. Infano is de grootste sociaal ondernemer op de markt van kinderopvang en vangt elke dag 15.000 kinderen op in meer dan 140 locaties, verspreid over meer dan 45 gemeenten.

Meer dan 600 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. Infano vzw heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren en een Sportplaneet die de beweeglijkheid bij kinderen bevordert.