Nieuws

Vrijwilligers in de kinderopvang

06
mrt

Vrijwilligerswerk

 

Infano zou Infano niet zijn zonder de dagelijkse steun van onze vrijwilligers. Ze staan altijd klaar voor de kinderen en de collega’s. Ze ondersteunen de werking in de schoolopvang, kinderdagverblijven, bedrijfsopvang, noem maar op, elk op zijn eigen manier. We hebben een zeer uiteenlopende groep van vrijwilligers met verschillende professionele achtergronden. Elk van hen brengt zijn of haar eigen expertise en vaardigheden mee. Ze zijn communicatief, vriendelijk, lief voor de kinderen en over het algemeen een plezier om mee samen te werken. 

Naast hun dagelijkse ondersteuning, zijn ze ook een enorme bron aan kennis en levenservaring. Ze zijn zelf iemands kind, broer of zus, ouder, grootouder… en dragen die ervaring elke dag mee. Ze brengen die ook over op de opvang, die graag en met open oren naar hun verhalen en kennis luistert. Soms zitten ze zelf nog op de middelbare school of in het hoger onderwijs en helpen ze graag een handje in de kleuterschool waar ze zelf nog naartoe geweest zijn. Soms zijn ze actieve leden van een jeugdbeweging, maar is zelfs dat niet voldoende voor hen en willen ze zich nog meer inzetten voor de jeugd. Soms hebben ze hun hele carrière achter de rug als drukker en willen ze nu hun levenservaring overbrengen aan een volgende generatie. Er zijn duizenden verhalen die we je kunnen vertellen over onze vrijwilligers, kom gerust eens luisteren.

Dankzij hun ondersteuning kunnen we binnen de opvang een nog familialere en warmere sfeer creëren voor en met de kinderen. Dat laat ons toe om de opvang niet alleen werkbaar en educatief, maar ook plezant te houden zowel voor de kinderen als voor de collega’s. Meestal komen ze ook uit de buurt van de school of opvang waar ze werken, wat onze band met de lokale omgeving sterker maakt. Dankzij hun lokale insteek, kennen zij de gewoontes en werking van de lokale scholen en gemeenten heel goed. Met hun ervaring en kennis kunnen we de lokale eigenheid en identiteit van elke opvang laten bloeien.

Duizendmaal bedankt!