Nieuws

Week van de Kinderbegeleider: Infano zet kinderbegeleiders in de bloemetjes

15
okt

De week van 11-17 oktober was ‘Week van de Kinderopvang’. Op 12 oktober was het ‘Dag van de Kinderbegeleider’. Dan stonden kinderbegeleiders een hele dag in de spotlight, omdat ze elke dag van de kinderopvang een fijne en warme plek maken waar elk kind zich goed voelt. Daar blijft het niet bij: bij Infano werden ze extra in de bloemetjes gezet met een o.a. een merci’ke, een tote-bag en heel wat complimentjes van tevreden, liefdevolle ouders.

Werken aan de toekomst

Laat ons toch nog eens even stilstaan bij onze kinderbegeleiders. Het is dankzij hun dagelijkse inzet, hun warme harten en hun prachtige werk dat Infano dagelijks voor meer dan 18.000 kinderen een tweede, leuke thuis kan bieden. Meer nog, zij bouwen mee aan de toekomst van zoveel kinderen in Vlaanderen en Brussel. Daarom en voor nog zoveel meer redenen, ook van Infano nog eens een dikke merci!

 

Kinderbegeleider zijn, betekent soms een snotje afkuisen, soms een pamper verversen, soms met een huilende peuter omgaan, maar kinderbegeleider zijn, betekent ook elke dag met volle goesting voor een prachtige bende staan! Daarnaast heeft kinderbegeleider zijn nóg een hartverwarmende troef: véél liefde krijgen, zowel van de kinderen als van de ouders. Zo kregen veel van onze begeleiders via de complimentenbuttons een leuk complimentje van de ouders toegestuurd. Ook weet je als begeleider dat je meewerkt aan de toekomst. Omdat je dagelijks kinderen nieuwe vaardigheden aanleert en hen voor je ogen ziet opgroeien, zouden we eigenlijk het woord ‘kinderbegeleider’ mogen vervangen door ‘toekomstmaker’. Dat was ook het thema van dit jaar. Het is door hun goede zorgen, als partner naast de opvoeding van de ouders uiteraard, dat de kinderen zichzelf volledig kunnen ontplooien.

Een bewuste keuze

Dus, kinderbegeleider zijn is een roeping. Het is een job waar je je hart en ziel kan insteken, een job waar je veel liefde krijgt en geeft, maar vooral een job waar je meebouwt aan de toekomst. Daarom vindt Infano dat het eigenlijk elke dag ‘Dag van de Kinderbegeleider’ zou mogen zijn. Wij vinden dat alvast een geweldig idee, jullie ook?

 

Meer info? Wil je ook kinderbegeleider worden?
Aarzel niet om contact op te nemen via ons contactformulier bovenaan de pagina.